Verslag: GKC 2 – Gieten 3

Een verrassend mooie ochtend, ondanks de mindere voorspellingen. Zou dit al een voorbode zijn voor de wedstrijd in ons voordeel? Het is half 10, dus over ruim 2 uur zullen we het weten.

Helaas kan het derde elftal niet voetballen, voor zover ik heb begrepen hebben ze niet genoeg spelers. Dit is in dit geval een voordeel voor het 2e elftal, want die had op deze ochtend maar een bijzonder smalle selectie. Gezien het aantal wrakken in het team is het toch bijzonder prettig wanneer de bank redelijk gevuld is. We krijgen vanuit het 3e elftal ondersteuning in de personen van Martin, Jarno en de exotische vrienden Kafebian en Kufoer.

Om en nabij de klok van 10 uur fluit de scheidsrechter voor het begin van dit beladen duel. De bal gaat even rond bij GKC en na amper een minuut spelen tikt Dennie de bal achter de keeper van de gasten. De tot dan toe matig fluitende scheidsrechter ziet in de actie echter een overtreding en het doelpunt wordt afgekeurd. Al gauw hierna blijkt dat het lager geklasseerde team uit Gieten de bovenliggende partij blijkt. We lopen achter de feiten aan en Gieten drukt zwaar op de goal. Dit resulteert na een klein kwartier in een soepel lopende aanval welke op magistrale wijze wordt afgerond. Een schot vanaf de rand van de 16 wordt onhoudbaar in de bovenhoek geschoten. De keeper van GKC ziet de bal pas wanneer hij zich omdraait en de bal uit het net vist, 0-1.

Het overwicht van Gieten houdt hierna nog even aan, maar wanneer de veldbezetting van GKC anders wordt neergezet kantelt de wedstrijd in het voordeel van GKC. De ene na de andere aanval van GKC volgt, maar het lukt de spitsen niet de bal in het doel te werken. Een prachtige aanval over links eindigt met een lage voorzet welke door de 30 jarige spits, deze dag als aanvallende middenvelder spelend, op onnavolgbare manier naast het doel gewerkt. Het zoeken kan weer opnieuw beginnen.. Het lijkt erop dat de voorbode Gietens gezind is. Echter, kort voor rust weten we vanaf het middenveld een zeer snelle aanval op te zetten, welke over 3 schijven gaat en strak afgewerkt wordt door Dennie, 1-1. Dit is ook de ruststand.

In de rust wordt er genoten van een lauw bakkie thee. Ook worden de wissels besproken. Het is erg gezellig in de kleedkamer. We zijn dan ook overtuigd dat we deze wedstrijd nog naar ons toe kunnen trekken. Na ongeveer 15 minuten is het tijd om de wedstrijd te hervatten. Enige minuten later staat de hele groep weer op het veld, klaar voor de 2e helft.

De 2e helft gaat anders dan hoe we de 1e helft zijn geëindigd, we spelen nu namelijk richting de kantine. Gieten heeft nog kort de illusie dat er punten te halen zijn in Gasselte, maar al vrij kort in de 2e helft wordt er gescoord, 2-1. Ik denk dat het een mooi doelpunt was, maar kan me deze niet meer herinneren. De wedstrijd blijft gunstig verlopen voor GKC, want het wordt ook 3-1, volgens mij door Dennie. Gieten komt nog wel een paar keer voor de goal van GKC, maar de keeper blijft rustig en houdt z’n doel verder schoon. Dan volgt er een aanval van GKC welke gevolgd wordt door een hoekschop, nog een hoekschop, en nog één, en nog een stuk of wat. De spelers die de hoekschoppen nemen klagen na de wedstrijd over pijnlijke benen van het nemen van de hoekschoppen, maar het leidt niet tot doelpunten. Echter, als op een gegeven moment, na 82 hoekschoppen, de bal rond de middencirkel in bezit komt van Bart, loopt hij hier nog een paar meter mee en schiet dan vanaf een meter of 35 richting het doel van Gieten. De bal gaat met ongekende snelheid en op het moment dat de doelwacht van Gieten de bal in het vizier krijgt, is hij reeds verslagen. Met uiterste precisie komt de bal via de binnenkant van de paal in het doel terecht, wow, wat een schot, 4-1. Hierna krijgt onze exotische voetballer Kefabian nog een kansje. Hij gaat diep, passeert de keeper en weet de bal vanaf 15 meter naast het lege doel te schieten. Leider Ronald neemt hierop direct maatregelen en wisselt deze speler na deze wandaad.

Blijft het dan bij 4-1? Nee, de stand zal nog veranderen. De in vele reacties afgeserveerde Bert Wilkens wil nog een duit in het zakje doen. In de eerste helft al heeft hij een gigantisch schot afgeleverd. Deze miste de goal op een haar na… Een hele lange haar, dat wel, de bal kwam nog net in de uiterste bovenhoek van de vangnetten. In de 2e helft leek het erop dat hij zijn uitmuntende spel nog steeds wilde bekronen met een doelpunt. Nog een schot van ruim 6 meter miste de doel net. Een actie in de 16 na een corner werd door de Gietense keeper verwerkt. Alles wees erop dat ook deze ochtend weer een vruchteloze voetbalmorgen zou zijn voor Bert.

Dan echter, 10 minuten voor het einde van de wedstrijd. Lwin Boontjes krijgt de bal, passeert nog een aantal spelers, legt aan voor een uithaal en dan legt hij al zijn emoties van die ochtend in dat schot. De bal hobbelt naar de keeper, die voorbereidt was op alles, behalve op een bal welke onderweg nog ingehaald werd door een slak. De bal wordt in eerste instantie nog wel door de keeper gekeerd, die weer bezig was op te staan.. Bert Wilkens had hier als enige op gerekend en reageerde bijzonder alert op de terugkomende bal. Met een accuratesse van een Zwitsers uurwerk vlamt hij de bal richting de goal. Keeper kansloos.. GOAL!!! 5-1. Toch nog een doelpunt voor de immer zijn best doende Bert.

Dit is ook de eindstand.

De laatste 3 wedstrijden hebben we 9 punten gehaald en het lijkt erop dat we de goed reeks echt door kunnen zetten. Vol verwachting kunnen we zondag aanstaande aantreden in Beilen, alwaar de koploper Beilen z’n eerste nederlaag zal moeten incasseren. Ik weet in ieder geval zeker dat ik geen doelpunt door zal laten deze wedstrijd!

Jongens, succes zondag!

RJ. (ba RB)

 • Facebook
 • Twitter
 • NuJIJ
 • Digg
 • email
 • Reddit

4 reacties naar “Verslag: GKC 2 – Gieten 3”

 • jansen says:

  “De bal gaat even rond bij GKC en na amper een minuut spelen tikt Dennie de bal achter de keeper van de gasten. De tot dan toe matig fluitende scheidsrechter..”

  knap dat je binnen een minuut al kan aantonen dat je niet kunt fluiten………….

 • LPP says:

  Het gaat hier niet om het feit dat de scheidsrechter niet kan fluiten maar omdat dit doelpunt onterecht werd afgekeurd volgens de schrijver.. Daarom schrijft deze ook: DE TOT DAN TOE matig fluitende scheidsrechter.. Dit zegt niets over de rest van de wedstrijd..

  Maar goed, beoordeel het zoals je wilt..

 • ialaqqlpta says:

  Xb6a3G ihitzvxewmwz, [url=http://gshykfpqwzfy.com/]gshykfpqwzfy[/url], [link=http://dpvlwudnntge.com/]dpvlwudnntge[/link], http://xutotucpvevb.com/

 • richard de vries says:

  Ik ben scout van de veteranen van Polderboys ’84, wij zijn naarstig op zoek naar een getalenteerde keeper.
  Na het zien van een aantal wedstrijden van GKC blijf ik zeer zeker nog even doorzoeken.
  Maar mochten we echt niet vinden dan nemen we zeer zeker contact op.
  Dus heer Jonkers, bel ons niet, wij bellen jou!

  Weer niet de 0!