In het embleem van de vv GKC staat Anno 1959.

Eigenlijk is de Gasselte Kostvlies Combinatie toen heropgericht.

In het jubileumboek GKC 50 jaar, dat in het najaar van 2009 verscheen, schreef onze plaatselijke historica Aafke Huizing hier een zeer interessant hoofdstuk over met als titel “GKC ouder dan de oprichtingsdatum doet vermoeden”.

In eerste instantie wordt er gespeeld op een weiland aan de Julianalaan en in juli 1933 is de oprichting van GKC een feit.

De eerste voetbaltrainer is Mendel Meijer uit Gieten. Blijkbaar doet hij zijn werk goed want al in 1935 wordt GKC 1 kampioen van de derde klasse. Meijer gaat door tot in 1940 de oorlog uitbreekt en het de Joodse Mendel verboden wordt nog langer lid van een vereniging te zijn. Tot in de oorlog wordt er door gevoetbald. Van een echte opheffing van de club valt niets terug te vinden.

In 1959 vindt dan de heroprichting plaats. Er wordt gevoetbald aan de Sodemorseweg. In 1972 is GKC uitgegroeid tot een volwassen club en wordt er door het eerste team een kampioenschap binnen gehaald. Het is in datzelfde jaar dat de Vrije Schop, het cluborgaan, voor het eerst verschijnt.

In 1979 verhuist GKC naar zijn nieuwe onderkomen. Het prachtige sportpark Hoogte der Heide, dat een begrip zal worden in de voetbalwereld.

In 1989 komen de plannen voor uitbreiding van het sportpark naar buiten en in december 1991 wordt de vereniging geprivatiseerd. GKC gaat het beheer over het eigen sportpark voeren.

Sportief gezien begint in 1995 een “gouden” periode. Twee jaar achter elkaar wordt GKC kampioen.

Het duurt tot 2009 voor er, in het jubileumjaar, weer een kampioenschap van het eerste kan worden gevierd. Een prachtig geschenk voor dit 50 jarige jubileum, dat uiteraard uitgebreid is gevierd.

Wil je een uitgebreide geschiedenis van GKC in boekvorm? Koop dan het jubileumboek GKC 50 jaar, dat ter ere van het vijftigjarig bestaan van de vereniging is uitgegeven. Dit boek is nog steeds te koop in de kantine van sportpark Hoogte der Heide.

  • Facebook
  • Twitter
  • NuJIJ
  • Digg
  • email
  • Reddit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.